Uitvaartbenodigdheden: methoden om de kwaliteit te behouden!

Vragen? 036 - 529 05 75

Afbeelding
behoud van uitvaartbenodigdheden

Uitvaartbenodigdheden: methoden om de kwaliteit te behouden!

Bij het uitvaartvak komen veel praktische benodigdheden kijken, van ateliergoederen tot koelingen, schragen, verzorgingsartikelen en nog veel meer. Het zijn investeringen die gedaan worden voor langere tijd. In de praktijk hebben we ervaren dat het veilig vervoeren en opbergen van deze goederen soms een uitdaging kan zijn, vooral wanneer een bedrijf groeit en de inventaris en het personeelsbestand meegroeit. In deze blog vertellen we meer over dit onderwerp, delen we tips en bieden we oplossingen voor het behouden van de kwaliteit van uw uitvaartbenodigdheden.

Uitvaartbenodigdheden vervoeren

Als u een thuisopbaring verzorgt, wilt u graag op iedere situatie voorbereid zijn en neemt u een koeling (mits er geen balseming plaatsvindt), schragen of een schaarwagen met kistrok of draperie mee. Ook heeft u wellicht een verzorgingskoffer in uw auto staan. Omdat uitvaartbenodigdheden confronterend kunnen zijn voor nabestaanden of voor andere bewoners van bijvoorbeeld een verzorgingstehuis, hebben wij naast het praktische vervoer ook nagedacht over een piëteitsvolle uitstraling.

Door uw uitvaartbenodigdheden op te bergen in de daarvoor bedoelde draagassen en beschermhoezen, kunt u deze op een veilige en respectvolle manier naar binnen brengen.

Maar ook aan het eind van de thuisopbaring, kunt u de goederen op dezelfde wijze vervoeren. Daarnaast zijn de tassen waterdicht. Mocht er nog condensvorming aanwezig zijn op de koelplaat, wordt dit opgevangen door de tas en hebben de nabestaanden daar geen hinder van.

Afbeelding
Uitvaartcentrum uitvaartbenodigdheden

Opbergen van uitvaartbenodigdheden in uw uitvaartcentrum

Naast het veilig vervoeren, draagt een goede manier van opbergen in uw uitvaartcentrum ook bij aan het behoud en de levensduur van uw uitvaartartikelen.

Als u een startende ondernemer bent, heeft u wellicht nog niet zoveel goederen en is het opbergen daarvan een kleine moeite. Echte wanneer uw onderneming groeit, zal ook uw inventaris groter worden en doorgaans wordt ook het personeelsbestand uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat er meer mensen met meerdere uitvaartartikelen gaan werken. Om een gestructureerde werkwijze te hanteren en de levensduur van uw goederen te waarborgen, is het verstandig om ook goed na te denken over de opslag van de uitvaartartikelen wanneer deze niet gebruikt worden.

 

Afbeelding
opbergkast uitvaartbenodigdheden hesselmans

Een voorraadkast, speciaal ontwikkeld voor de uitvaartbranche

Hesselmans & Van Willegen heeft onlangs een speciale kast op de (uitvaart) markt gebracht. De kast is ontwikkeld voor het veilig opbergen van uitvaartartikelen. De kast bestaat uit 3 modules en is speciaal ontworpen om aan de opbergbehoeften van uitvaartondernemers te voldoen.

De kast is gemaakt van stevig en watervast MDF met melamine, waardoor ook deze zijn levensduur behoudt. De op maat gemaakte vakken geven aan waar welke uitvaartartikelen opgeslagen kunnen worden. Op deze manier kan iedereen hier mee werken. Omdat in de praktijk steeds vaker nabestaanden in verzorgingsruimten en 'achter de schermen' willen kijken is het ook belangrijk om deze ruimtes opgeruimd te houden.

Hoe werkt het?

De voorraadkast bestaat uit 3 modules en is samen te stellen naar de de behoefte van uw organisatie. U kiest zelf welke modules er passen bij uw werkwijze en uw inventaris.

Heeft u bijvoorbeeld meer koelingen dan dat er in de kast passen? Dan kunt u kiezen voor 2 modules in het midden van uw kast? Bent u alleen op zoek naar een oplossing voor het opbergen van uw buisframes en schaarwagens? Dan kunt heeft u voldoende aan de linkse module.

Heeft u vragen over het opbergen van uw uitvaartartikelen of wilt u graag dat er meegedacht wordt over het optimaliseren van uw werkwijze? Neem dan contact op met Hesselmans & Van Willegen. Onze ervaren medewerkers denken graag met u mee.

Lees ook:

9 tips voor het inrichten van een mortuarium | Hesselmans & van Willegen (hesselmansvanwillegen.nl)
De multikoeler: Tips voor een optimaal gebruik! | Hesselmans & van Willegen (hesselmansvanwillegen.nl)